Vloet bezig met cruisecontrol tijdens noodlottig ongeluk : 'U reed 203 km per uur'

Vloet bezig met cruisecontrol tijdens noodlottig ongeluk : 'U reed 203 km per uur'

20-03-2023 11:27
38

Volgens Rai Vloet was hij op zijn stuur bezig met de cruisecontrol toen hij in 2021 een ongeluk veroorzaakte, waarbij een vierjarig jongetje kwam te overlijden. Dat vertelde Vloet op de rechtszaak over het ongeluk. Ook geeft de voetballer toe dat hij had gedronken toen het ongeluk gebeurde.

"Ik zou in Amsterdam blijven, maar we besloten nog naar Rotterdam te gaan", zegt Vloet over de bewuste avond van het ongeluk op de A4 bij Hoofddorp. "Zonder te denken ga je dan rijden. Ik was op mijn stuur bezig met cruisecontrol en op dat moment gebeurt het ongeluk." Vloet vertelde ook dat hij in zijn beleving 130 kilometer per uur reed, maar volgens de rechtbank was dit fors meer, namelijk 203 kilometer per uur.

"Ik heb twee of drie glazen sterke drank op. Ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben. Ik ben denk ik een uurtje op dat feest geweest. Dan besef je niet dat de alcohol die je hebt genuttigd al te veel is", zegt Vloet over zijn alcoholpercentage tijdens het ongeluk. De vriend die met de voetballer was had drugs gebruikt, maar dat wist Vloet naar eigen zeggen niet voor ze de auto instapten.

Ook de familie van de overleden Gio liet van zich horen tijdens de rechtszaak. Zij verweten Vloet ook heel erg, dat hij na het ongeluk weer wilde spelen voor zijn club Heracles Almelo. "Had je dan helemaal geen spijt? Ons leven stond stil en jij ging door alsof er niks gebeurd was." Ook is de familie bang dat Vloet zijn straf niet wil uitzitten en een Russisch paspoort probeert te krijgen, maar dat ontkracht de voetballer die nu speelt voor Oeral Jekaterinenburg. Later op de dag volgt de strafeis voor Vloet.