Update: Sevilla heeft genoeg gezien: onnavolgbare Sampaoli op straat gezet

Update: Sevilla heeft genoeg gezien: onnavolgbare Sampaoli op straat gezet

21-03-2023 10:36 Laatste update: 20-03-2023 13:39
22

Karim Rekik, Nemanja Gudelj en Lucas Ocampos krijgen hoogstwaarschijnlijk weer te maken met een nieuwe trainer. Jorge Sampaoli staat op het punt om ontslagen te worden door Sevilla. Dat melden Spaanse media.

De uren van Sampaoli als trainer van Sevilla zijn geteld na de nederlaag tegen concurrent Getafe (2-0). De situatie in Estadio Rámon Sánchez Pizjuán is zorgwekkend: twaalf wedstrijden voor het einde staat Sevilla, dat PSV uitschakelde in de tussenronde van de Europa League, maar twee punten boven de degradatiestreep.

Sampaoli is volgens Spaanse media 'de kleedkamer kwijtgeraakt' door zijn soms onnavolgbare speelwijze, die niet past bij de spelersgroep. Ook staat de relatie met het bestuur onder hoogspanning. Alleen door de hoge afkoopsom in zijn contract - naar verluidt ruim tien miljoen euro - is de Argentijnse tacticus nog niet ontslagen.

José Bordalás, oud-trainer van Getafe en Valencia, is de belangrijkste kandidaat om Sevilla weer op de rails te krijgen. Hij kan na Julen Lopetegui en Sampaoli de derde trainer worden die dit seizoen voor de groep staat. Ook José Mendilibar wordt genoemd.

Update: Sevilla maakt officieel bekend dat Jorge Sampaoli niet langer trainer is. De 2-0 nederlaag tegen concurrent Getafe is de Argentijn fataal geworden. Via de officiële kanalen maken de Andalusiërs bekend dat de opvolger van Sampaoli dinsdag om 18.00 uur de training leidt. Wie dat is, is nog onduidelijk.