Feyenoord-uitblinker: 'Trainde elke dag om mij te kunnen onderscheiden'

Feyenoord-uitblinker: 'Trainde elke dag om mij te kunnen onderscheiden'

20-03-2023 14:45
49

Timon Wellenreuther blikt glunderend terug op zijn glansrol in De Klassieker van zondag. De Feyenoord-keeper was van grote waarde door in de slotfase de 3-2 van Ajax-speler Mohammed Kudus te voorkomen. Twee minuten later wisten zijn teamgenoten het beslissende doelpunt te maken. 

Feyenoord kwam als winnaar uit de strijd met Ajax (2-3), waarin ook een hoofdrol was weggelegd voor Wellenreuther. De stand-in van Justin Bijlow hield Kudus van scoren met een indrukwekkende redding. "Ik probeerde mijn doel klein te maken en gaf alles om die bal te redden. Ik kreeg mijn vingers erachter, anders hadden zij misschien gewonnen", zegt hij bij RTV Rijnmond. De Duitser is blij dat hij zich kon onderscheiden. "Daar trainde ik elke dag voor. Nu ben ik blij dat ik het team kan helpen."

Na de wedstrijd werden de Feyenoord-spelers met gejuich ontvangen in de havenstad. "We kwamen hier en zagen de fans, dat was geweldig. Iedereen in de bus was hyped, het gaf een speciaal gevoel", aldus Wellenreuther, die samen met Feyenoord op een mogelijke landstitel afstevent. "Het is nog lang te gaan. Voetbal is een gekke sport, dus alles kan nog gebeuren. Als we blijven doen wat we de laatste weken doen maken we een grote kans."