Perez ziet Ajax-huurling Salah-Eddine uitblinken: 'Dat vind ik een groot goed'

Perez ziet Ajax-huurling Salah-Eddine uitblinken: 'Dat vind ik een groot goed'

20 maart - 15:51
26

Anass Salah-Eddine behoorde zondag tot de uitblinkers bij FC Twente in de Eredivisie-clash met AZ. Kenneth Perez prijst de kwaliteiten van de Ajax-huurling, terwijl ook coach Ron Jans van de Tukkers zeer tevreden is.

Salah-Eddine vormde een duo met Ramiz Zerrouki centraal op het middenveld. "Hij is gekomen als linksback, maar is ook voor het middenveld een hele vaardige speler", stelt Perez bij Dit was het weekend van ESPN. "Hij heeft een mooi linkerbeen en hij durft spelers voorbij te dribbelen. Dat vind ik een groot goed voor een middenvelder, iemand die dat durft. Daardoor creëer je een overtalsituatie en moeten verdedigers kiezen. Ik vind dat hij het spel daarmee heel mooi kan versnellen."

De Deense analist twijfelt desondanks of Salah-Eddine zo snel mogelijk terug moet naar Ajax. "Zo simpel is het natuurlijk niet. Deze jongen is veel te goed voor Jong Ajax. Bij Twente kan hij op termijn echt een betere speler worden." Perez ziet wat dat betreft een treffend voorbeeld. "Ronald de Boer is toch ook een alleraardigste speler geworden."

Ook Jans deelt complimenten uit aan Salah-Eddine. "Je ziet dat hij tactisch en met name zonder bal nog weleens net vijf meter naar links, rechts of naar voren moet staan. Maar ik vond hem aan de bal en in de duels ijzersterk. Hij kan echt terugkijken op een uitstekende wedstrijd", zegt de Twente-coach bij RTV Oost.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie