De Mos wijst na Klassieker naar Ajax: 'Slechte spelers nog slechter gemaakt'

De Mos wijst na Klassieker naar Ajax: 'Slechte spelers nog slechter gemaakt'

20-03-2023 17:06 Laatste update: 17:07
75

Aad de Mos weet het zeker: Feyenoord wordt kampioen van Nederland. De voormalig trainer stelt dat de Rotterdammers de pijnpunten van Ajax in de Klassieker (2-3) hebben weten bloot te leggen.

In een video-item van het Eindhovens Dagblad wordt De Mos gevraagd of de kampioensschaal naar de Coolsingel gaat. "Ja, dat is uitgemaakte zaak", reageert hij. "Dik verdiend ook. Feyenoord heeft gisteren (zondag, red.) een fantastische prestatie geleverd. Druk naar voren toe, de slechte spelers bij Ajax nog slechter gemaakt door Bassey vrij te laten...", somt De Mos op.

"Tactisch goede wissels", gaat hij verder. "Er zit kleur in de technische staf en er zit dynamiek in het elftal. Dat ontbreekt hier", doelt De Mos op PSV, dat zondag met 1-1 gelijkspeelde tegen Vitesse. "Het is allemaal kleurloos en doods. Er komen slechte tijden aan." PSV speelt zijn eerstvolgende wedstrijd over twee weken, tegen NEC. "Dan krijg je weer een kleurloos gebeuren."

"Er zit geen leiderschap in het elftal", constateert de oud-trainer. "Iedereen laat het over zich heen komen. Niemand wordt een keer kwaad. Er is geen agressie bij het verdedigen en het willen scoren."