Koeman onthult: 'Ik zei: ik denk dat je een nog betere De Roon kan worden'

Koeman onthult: 'Ik zei: ik denk dat je een nog betere De Roon kan worden'

20-03-2023 17:52
77

Ronald Koeman is onder de indruk van Mats Wieffer. De Feyenoord-middenvelder staat op de nominatie om de geblesseerde afgehaakte Frenkie de Jong in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar te vervangen.

De Jong is geblesseerd afgehaakt voor de kwalificatieduels. Op het persmoment van maandag wordt Koeman gevraagd of een 'verrassing' de FC Barcelona-middenvelder vervangt. "Jij doelt waarschijnlijk op Wieffer. Ik heb hem gisteren (Klassieker, red.) ook weer zien spelen, dus daar zou ik niet bang voor zijn", aldus de bondscoach, die nog geen keuze heeft gemaakt. "Ik heb niet het idee: ho, het is Frankrijk, het is eventueel een eerste wedstrijd. Nee, die keuze vind ik dan niet zo belangrijk."

Wedden

Meer odds

"Ik heb hem een paar weken geleden gesproken in Rotterdam", vervolgt Koeman over Wieffer. "Ik heb ook informatie van de trainers van de clubs. Dan krijg je ook te horen dat hij twee benen op de grond heeft. Ondanks alle lovende kritieken gaat hij daar op een goede manier mee om."

Koeman krijgt de vraag of Wieffer in potentie tot de internationale top behoort. "Hij zal niet tien man voorbij lopen en de bal op een presenteerblaadje aan de spits geven. Ik weet niet of ik dat moet zeggen, maar ik zei tegen hem: ik denk dat je op termijn een nog betere Marten de Roon kan worden", onthult de bondscoach. "Ik bedoel daarmee aan te geven: hij is een teamspeler. Hij is vast, goede passing. In die richting heb ik, maar ook andere bondscoaches, vaak een beroep gedaan op De Roon. Met Frenkie was dat altijd een goed koppel. Wieffer is nog jong, hij wordt alleen maar beter."