Ajax-watcher Verweij: 'Signalen dat ze bezig zijn met ontbinding van contract'

Ajax-watcher Verweij: 'Signalen dat ze bezig zijn met ontbinding van contract'

20 maart - 18:56
172

Ajax wil niet verder met Gerry Hamstra. De Amsterdammers zijn bezig om het contract van de technisch manager te ontbinden, zo heeft De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij vernomen. Klaas-Jan Huntelaar lijkt juist meer verantwoordelijkheid te krijgen.

Hamstra neemt samen met Huntelaar het technische beleid voor zijn rekening bij Ajax sinds het vertrek van Marc Overmars. De twee worden bijgestaan door algemeen directeur Edwin van der Sar, maar beleefden een teleurstellende transferzomer. Veel aankopen stellen teleur in de Johan Cruijff Arena. Verweij sluit niet uit dat dit op korte termijn 'koppen gaat kosten', vertelt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Hamstra lijkt verantwoordelijk te worden gehouden. "Hamstra heeft de kans gehad om zich te profileren door een goede trainer aan te stellen en goede aankopen te doen. Als hij dat gedaan had, was hij waarschijnlijk wel technisch directeur geworden als opvolger van Overmars." De Amsterdammers staan inmiddels op het punt om Julian Ward van Liverpool te strikken voor die functie. "Ik denk dat het uiteindelijk wel consequenties gaat hebben. Dat óf Hamstra er zelf voor kiest om weg te gaan óf dat Ajax beslist dat het beter is dat hij vertrekt. Ik krijg wel meerdere signalen dat ze bezig zijn met de ontbinding van zijn contract."

Mogelijk maakt Hamstra het seizoen niet eens meer af. "Huntelaar loopt er ook rond. Wat heeft het voor zin als je tot 1 juli bij Ajax rondloopt en je eigenlijk helemaal geen slagkracht meer hebt, dan kun je net zo goed nu wegwezen." Met Huntelaar wil Ajax wél door, stelt Verweij. "Ik begreep zelfs dat Huntelaar nu deels de verantwoordelijkheid krijgt over de scouting."

Hamstra ging in 2021 aan de slag in Amsterdam, waar hij zich met name over de contracten van jeugdspelers zou ontfermen. Dit veranderde na het vertrek van Overmars.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie