Van der Meijde bikkelhard voor Ajax-dissonant: 'Wat ze moeten doen? Hem weggeven'

Van der Meijde bikkelhard voor Ajax-dissonant: 'Wat ze moeten doen? Hem weggeven'

20 maart - 21:12
102

Andy van der Meijde heeft geen goed woord over voor het technische beleid bij Ajax. Volgens de zeventienvoudig Oranje-international kunnen de Amsterdammers beter per direct afscheid nemen van Calvin Bassey.

Wim Kieft en Dick Advocaat zijn het er bij Veronica Offside over eens dat Bassey een ongelukkige Klassieker (2-3) speelde. Tegen Feyenoord moest de centrumverdediger de opbouw verzorgen. "Je moet wel mensen hebben aan wie je de bal kwijt kan. Hij is niet gehaald vanwege zijn voetballende kwaliteiten", is Advocaat genuanceerd. Van der Meijde gaat er met gestrekt been in. "De eerste drie ballen speelt hij gewoon naar een Feyenoord-speler."

"Dan moet je weer omschakelen. Dat kost heel veel kracht", foetert hij. "Het kan gewoon niet bij Ajax. Misschien is hij een lieve gozer, maar je gaat geen punten pakken met dit soort spelers. Weet je wat je moet doen? Je moet hem weggeven", aldus Van der Meijde, die weet dat Bassey voor 23 miljoen euro is gekocht. "Ja, weg. Dit kan niet bij Ajax. Het is een schande."

Milos Malenovic, de agent van onder meer Dusan Tadic en Alfred Schreuder, heeft volgens Van der Meijde een rol in de transfer van Bassey gespeeld. Ajax zou geen scoutingsrapport hebben gemaakt en naar verluidt is de verdediger op basis van beelden gekocht. "Amateuristisch dat Ajax alles uit handen heeft gegeven. Schandalig gewoon", besluit Van der Meijde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie