Van Basten: 'Waar staat Ajax voor? Dit kan toch niet? Hij was de weg kwijt'

Van Basten: 'Waar staat Ajax voor? Dit kan toch niet? Hij was de weg kwijt'

20 maart - 23:27
97

Calvin Bassey speelde in de Klassieker tegen Feyenoord (2-3) zijn slechtste wedstrijd voor Ajax, stelt Marco van Basten. San Marco is van mening dat de centrumverdediger allesbehalve een typische Ajax-speler is.

"Heb jij hem ooit zo slecht gezien dit seizoen?", vraagt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport aan Rafael van der Vaart. "Dit kan toch niet? Hij doet er alles aan om de bal niet te hebben... Hij speelt hem zo snel mogelijk af. Hij was helemaal de weg kwijt. Hij wist niet waar hij moest lopen en hij wist niet óf hij moest lopen."

Van Basten benadrukt dat Bassey niet de enige dissonant was in de Amsterdamse achterhoede tegen Feyenoord. "Sánchez hoeft de bal ook niet te hebben en Wijndal was ook weg. Timber is de enige die hem wil hebben. Op een gegeven moment ging Taylor hem halen, maar waar staat Ajax voor? Ajax staat voor voetbal van achteruit."

Rafael van der Vaart kan zich vinden in de woorden van Van Basten. De voormalig Oranje-international constateert dat Bassey een tegenstander in het zadel kan helpen. "Het is wel lekker als je trainer van Feyenoord bent en kunt zeggen: laat Bassey vrij. Een beetje achter hem aan lopen en dan geeft hij hem vanzelf aan ons. Dit was echt schandalig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie