Fraser verbaasd over FC Utrecht-incident: Die geluiden heb ik ook gehoord

Fraser verbaasd over FC Utrecht-incident: "Die geluiden heb ik ook gehoord"

21 maart - 06:50
81

Henk Fraser verbaast zich over het voorval tussen Frans van Seumeren en Sean Klaiber bij FC Utrecht. De eigenaar van de club werd fysiek tegenover de rechtsback, terwijl Fraser enkele maanden geleden ontslagen werd na een incident met Amin Younes. Meerdere spelers vinden het voorval tussen Van Seumeren en Klaiber 'zeker niet' minder ernstig, maar de zakenman blijft wel op zijn post zitten.

Fraser werd in december ontslagen bij Utrecht, nadat hij Younes bij zijn keel greep. Afgelopen weekend, toen Utrecht van Go Ahead Eagles verloor, stormde een boze van Seumeren de kleedkamer in. Toen liet hij zich onder meer tegen Klaiber aan. Fraser heeft ook gehoord dat dat incident niet onder deed voor zijn aanvaring. "Die geluiden heb ik ook gehoord", zegt de clubloze coach tegen De Telegraaf.

"Of het zo is kan ik niet beoordelen, want ik ben er niet bij geweest. Ik heb wel gelezen dat Frans ook zelf heeft aangegeven dat het fysiek is geworden. En ik lees dan dat de situaties niet te vergelijken zijn, ook omdat de relatie tussen Frans en Klaiber anders is. Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen", is Fraser duidelijk. "Blijkbaar is er verschil tussen het ene fysieke moment en het andere. Diezelfde heren zitten er nu anders in."

Fraser is van mening dat zijn incident intern opgelost kon worden, maar hij heeft zijn ontslag geaccepteerd. "Het is aan anderen om te beoordelen of ze dit klassenjustitie vinden en of de directeur nu andere principes handhaaft. Er zijn nu ook andere belangen natuurlijk. Maar iedereen moet zelf maar oordelen of belangen invloed mogen hebben op principes", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s