'Deschamps wijst voor duel met Oranje definitief nieuwe captain van Frankrijk aan'

'Deschamps wijst voor duel met Oranje definitief nieuwe captain van Frankrijk aan'

21-03-2023 07:02
13

Kylian Mbappé wordt de nieuwe aanvoerder van het Franse elftal, zo verzekeren media uit dat land. Bondscoach Didier Deschamps moest na het WK in Qatar op bezoek naar een nieuwe captain en de keuze is dus op de rappe aanvaller gevallen. Mbappé speelt tegen Oranje zijn eerste wedstrijd als eerste aanvoerder van Frankrijk.

Na de verloren WK-finale tegen Argentinië maakten Hugo Lloris en Raphaël Varane bekend dat ze zich niet meer beschikbaar stellen voor de Franse ploeg. Het duo was eerste en tweede aanvoerder onder Deschamps. De bondscoach vertelde bij de bekendmaking van zijn selectie al dat Mbappé één van de kandidaten voor de band was. Nu weten Franse media, waaronder L'Équipe, dat de ster van Paris Saint-Germain definitief de nieuwe aanvoerder wordt.

Mbappé heeft tijdens een wedstrijd van Frankrijk al eens de aanvoerdersband gedragen, maar dat gebeurde nog niet eerder vanaf de aftrap. Daar gaat vrijdag verandering in komen, als Les Bleus hun EK-kwalificatiecampagne beginnen met een kraker tegen Oranje.