'Groningen wil Ajax beroven van hoofdscout na goede samenwerking met Overmars'

'Groningen wil Ajax beroven van hoofdscout na goede samenwerking met Overmars'

21-03-2023 07:22 Laatste update: 12:37
108

FC Groningen probeert Ajax te beroven van Henk Veldmate (foto rechts). De Trots van het Noorden wil de hoofdscout van de Amsterdammers na zeven jaar terug gaan halen, zo schrijft De Telegraaf.

In een interview met Groningen-directeur Wouter Gudde stelt De Telegraaf dat Veldmate in beeld is bij de nummer zeventien van de Eredivisie. De scout die veel betekende voor Ajax loopt over een jaar uit zijn contract in Amsterdam, terwijl Groningen hem onderdeel zou willen maken van het technische beleid.

Gudde houdt zich echter op de vlakte over de interesse. "Daar kan ik nu echt niet op antwoorden", reageert hij. "Dat Henk eerder veel heeft betekend op dat gebied, kan ik heel moeilijk ontkennen. Zo lang er niets rond is, kan ik niet op namen ingaan."

Tussen 1995 en 2016 was Veldmate al actief bij Groningen in verschillende rollen. Het gros van de tijd was hij directeur spelerszaken in De Euroborg. Bij Ajax werkte Veldmate tot een jaar geleden erg nauw samen met Marc Overmars. De hoofdscout van de Amsterdammers heeft veel spelers in Zuid-Amerika ontdekt voor de Amsterdammers.