Nieuw hoofdstuk in Vitesse-soap: 'Vitesse wordt nu ingezet als een drukmiddel'

Nieuw hoofdstuk in Vitesse-soap: 'Vitesse wordt nu ingezet als een drukmiddel'

21-03-2023 08:13
127

Aanstaand Vitesse-eigenaar Coley Parry is niet blij met het GelreDome. Club en stadion zouden eindelijk tot een akkoord zijn gekomen over een verlengde samenwerking, maar nu hoort Vitesse volgens Parry niks meer.

Vitesse miste de KNVB-deadline al voor het inschrijven van zijn stadion. Daardoor moeten de Arnhemmers vrezen voor hun proflicentie. "Zo ingewikkeld is het niet", zegt aanstaand eigenaar Parry tegen Voetbal International. "Het gaat om een simpel huurcontract. Ik sta er vrij eenvoudig in en heb Vitesse gevraagd: Wat kost het ons om een deal te maken? Financieel gezien is zo’n opstelling voor mij niet voordelig, maar ik vind dat we het achter ons moeten laten, zodat we ons kunnen bezighouden met voetbal."

Daarna heeft Vitesse zelfs een akkoord bereikt met de eigenaar van het GelreDome. "Vervolgens probeerde de stadioneigenaar de gemeente erbij te betrekken, om wat andere zaken die hij in Gelredome geregeld wil zien, ook nog af te dwingen. Daarom ligt het weer stil. De gemeente Arnhem speelt echter geen rol in de huurafspraken tussen club en stadion. Vitesse wordt nu ingezet als een drukmiddel om dingen van de gemeente gedaan te krijgen. Het gaat om eisen die wij niet voor hem kunnen regelen. Zo worden we in onzekerheid gehouden."