Advocaat ziet 'geweldenaar' rondlopen bij Feyenoord: 'Hij speelde bij mij altijd'

Advocaat ziet 'geweldenaar' rondlopen bij Feyenoord: 'Hij speelde bij mij altijd'

21 maart - 08:51
95

Dick Advocaat vindt Lutsharel Geertruida 'een geweldige jongen'. Onder De Kleine Generaal brak Geertruida door bij Feyenoord en groeide hij uit tot een vaste waarde. De verdediger geeft echter geen interviews omdat hij stottert en Advocaat probeerde hem daar ook mee te helpen.

Geertruida, die zich maandag voor het eerst meldde bij Oranje, is het onderwerp van gesprek bij Veronica Offside, na zijn winnende goal in De Klassieker. Onder Advocaat groeide de Rotterdammer uit tot een vaste kracht bij Feyenoord. "Het is een geweldige jongen. Ik vind hem een geweldenaar en ook een heel lieve jongen", zegt de coach van ADO Den Haag.

"Het is ook leuk dat hij heeft bijgetekend, want dat duurde eerst heel lang", gaat Advocaat verder. Onder zijn bewind leek Geertruida namelijk transfervrij de deur uit te lopen bij Feyenoord. "Dit is goed voor Feyenoord. Hij speelde bij mij altijd. Dat is ook een beetje zijn probleem: Geertruida kan op heel veel verschillende posities spelen."

Het is ook algemeen bekend dat Geertruida geen interviews geeft omdat hij stottert. Advocaat bood hem de helpende hand. "Ik heb vaak met hem gezeten. Vaak waren het dan wel lange gesprekken, daar moet je ook de tijd voor nemen", lacht hij. "Dat doe je ook met zo'n jongen, je probeert van alles. Maar die jongen is er echt wel mee bezig om dat beter te maken, maar dat schijnt best moeilijk te zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie