'Hamstra hakt knoop door en gaat om vier redenen inderdaad vertrekken bij Ajax'

'Hamstra hakt knoop door en gaat om vier redenen inderdaad vertrekken bij Ajax'

21-03-2023 09:44 Laatste update: 09:48
223

Gerry Hamstra gaat op eigen initiatief vertrekken bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. De technisch manager van de Amsterdammers neemt een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de mislukte samenwerking met Alfred Schreuder en de teleurstellende transferzomer, terwijl de komst van Julian Ward ook in verband staat met zijn exit.

Maandag kwam clubwatcher Mike Verweij al met het nieuws dat Hamstra waarschijnlijk zou vertrekken uit Amsterdam. Nu komt De Telegraaf met de bevestiging: Hamstra gaat inderdaad weg. Hij onderhandelt met de club over het opzeggen van zijn verbintenis, die nog tot medio 2024 loopt. Duidelijk is nu ook dat Hamstra op eigen initiatief vertrekt uit de Johan Cruijff Arena.

De Telegraaf noemt vier verschillende redenen voor het besluit van de bestuurder. Hamstra houdt zichzelf namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de mislukte samenwerking met Schreuder en de slechte zomerse transferwindow. Ook heeft de aanstaande komst van Ward geleid tot het besluit van Hamstra, net als het feit dat Klaas-Jan Huntelaar hem intern voorbij is gestreefd. De clubleiding van Ajax heeft wel het volle vertrouwen in de oud-spits.

Hamstra werd bij Ajax gehaald als rechterhand van Overmars. De oud-directeur van sc Heerenveen werd voorgehouden dat hij Overmars op termijn definitief kon opvolgen. Dat gebeurde sneller dan verwacht, maar Hamstra stelde teleur in het afgelopen jaar.