'Schmidt sorteert voor op spitsenvertrek en ziet potentiële vervanger in De Kuip'

'Schmidt sorteert voor op spitsenvertrek en ziet potentiële vervanger in De Kuip'

21-03-2023 10:51
180

Het verblijf van Santiago Gimenez bij Feyenoord blijft mogelijk beperkt tot één seizoen. Het Benfica van Roger Schmidt heeft zijn oog laten vallen op de Mexicaanse spits, meldt Record.

Benfica sorteert voor op het aanstaande vertrek van Gonçalo Ramos, die tientallen miljoenen euro's moet gaan opleveren. Gimenez is naar verluidt nadrukkelijk in beeld als opvolger van de 21-jarige Portugees. Vooralsnog staat de Feyenoord-spits alleen op de lijst met potentiële kandidaten en is er nog geen lijntje uitgezet naar Rotterdam-Zuid, klinkt het.

Gimenez domineert de hoofdpagina van de Portugese krant. De 21-jarige spits kwam afgelopen zomer voor vier miljoen euro over van Cruz Azul en was in eerste instantie stand-in van Danilo bij Feyenoord. Sinds het nieuwe kalenderjaar is hij de eerste keus in de punt van de aanval en beschaamt hij het vertrouwen van Arne Slot niet. In zijn laatste elf optredens scoorde hij acht keer.

Bij Feyenoord ligt Gimenez nog vast tot de zomer van 2026. Als Benfica wil doorpakken, zal de club met een flinke zak geld over de brug moeten komen.