Perez op de bres voor Heitinga: 'Jij vindt Ron Jans wel bij Ajax passen?'

Perez op de bres voor Heitinga: 'Jij vindt Ron Jans wel bij Ajax passen?'

21-03-2023 11:29
145

Kenneth Perez neemt het op voor Ajax-trainer John Heitinga. Bij Voetbalpraat op ESPN wordt gesteld dat de Amsterdammers een gerenommeerde keuzeheer nodig hebben, maar daar gaat de Deense analist niet in mee.

De Volkskrant-journalist Willem Vissers is van mening dat Ron Jans (FC Twente) en Pascal Jansen (AZ) verder zijn dan Heitinga. "Ze doen het langer, dat klopt", reageert Perez. "Jij vindt Ron Jans wel bij Ajax passen? Dat is wat je zegt, dat hij verder is dan Heitinga." Gezegd wordt dat Ajax op dit moment een ervaren trainer nodig heeft. "Giovanni van Bronckhorst heeft Feyenoord getraind, zonder enige ervaring."

"Frank de Boer heeft Ajax getraind, zonder enige ervaring. Een succesvolle periode", dient Perez van repliek. "Ik zeg niet dat Heitinga het per se kán, maar ik vind het te makkelijk om te zeggen: Daar moet een ervaren trainer komen." Heitinga staat in principe tot het einde van het lopende seizoen voor de groep bij Ajax. Het is nog onduidelijk of de Amsterdammers ook volgend seizoen met de 39-jarige trainer ingaan.