Mooie woorden na Feyenoord-verlenging Geertruida: 'Top dat zo'n jongen meedenkt'

Mooie woorden na Feyenoord-verlenging Geertruida: 'Top dat zo'n jongen meedenkt'

21 maart - 11:52
35

Lutsharel Geertruida kan op complimenten van Danny Buijs rekenen. De voormalig trainer van FC Groningen roemt de clubliefde van de 22-jarige verdediger, die zijn krabbel onder een contract tot medio 2025 bij Feyenoord gaat zetten.

Buijs stelt dat clubliefde steeds minder voorkomt in het voetbal. "Geertruida zei: het is niet alleen goed voor mij, maar ook voor de club. Zodat de club geld aan hem kan verdienen, bedoelt hij. Dat is een hele mooie insteek", zegt Buijs bij FC Rijnmond. "Je hebt ook zaakwaarnemers die op jongens inpraten. Die zeggen: niet verlengen, want dan zit er meer geld voor ons in. Dan is het wel heel mooi dat zo'n jongen er op deze manier instaat."

Geertruida zal spoedig zijn handtekening zetten onder een verbeterd contract. Buijs vindt het logisch dat de verdediger meer salaris verlangt. "Het is top dat zo'n jongen wil meedenken, zodat de club straks een transfersom aan hem kan verdienen. Maar op korte termijn wil hij er zelf ook wat voor terug." Een langer verblijf van Geertruida bij Feyenoord is volgens Buijs zeker realistisch. "Als ze kampioen worden gaan ze de Champions League in. En hij gaat misschien meer minuten maken bij het Nederlands elftal..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie