Rentree bij Oranje: 'Klinkt gek, maar mijn revalidatie is geweldig geweest'

Rentree bij Oranje: 'Klinkt gek, maar mijn revalidatie is geweldig geweest'

21-03-2023 12:13
27

Georginio Wijnaldum is blij om terug te keren bij het Nederlands elftal. De AS Roma-middenvelder heeft een maandenlange revalidatie achter de rug, die volgens hem 'geweldig' was.

Wijnaldum liep in augustus vorig jaar een scheenbeenbreuk op, waardoor hij onder meer het WK moest missen. "Het gaat goed, heel goed. Ik ben blij om terug te zijn. Blij dat ik weer kan voetballen en weer voetballer ben", zegt de middenvelder tegen de officiële kanalen van OnsOranje. Wijnaldum vertelt dat zijn revalidatie lang niet zo erg was dan gedacht. "Ik moet eerlijk zeggen: na mijn blessure ben ik twee dagen verdrietig geweest en heb ik gehuild."

"Daarna heb ik de knop omgezet", zegt hij. "Gek genoeg is het geweldig geweest. Ik heb een hele leuke revalidatie gehad. Natuurlijk klinkt het gek als je hoort dat het leuk is", aldus Wijnaldum. "Na twee dagen was ik zo positief en daarna is het heel leuk en interessant geweest. Ik ben meer over mezelf te weten gekomen. Ik heb gezien dat er meer in me zit dan ik dacht."

De 86-voudig Oranje-international speelde zijn laatste interland op 29 maart 2022 tegen Duitsland. Bijna een jaar later kan Wijnaldum zijn rentree in het Nederlands elftal maken, tegen Frankrijk en Gibraltar.