'Ik ben Van Gaal dankbaar, maar met Koeman heb ik een beter gevoel'

'Ik ben Van Gaal dankbaar, maar met Koeman heb ik een beter gevoel'

21-03-2023 12:38
50

Georginio Wijnaldum heeft zich uitgelaten over zijn band met Louis van Gaal. De 86-voudig Oranje-international is niet rancuneus, maar stelt dat hij blij is met Ronald Koeman als bondscoach.

Na het EK in 2021 probeerde Koeman de middenvelder al met FC Barcelona over te nemen van Liverpool. "Ik hoopte toen al met hem samen te werken. Dat lukte toen helaas net niet. Onze band gaat terug naar onze tijd bij Feyenoord. Het zit 'm in het gevoel dat we met elkaar hebben", laat Wijnaldum optekenen door de NOS.

Zijn relatie met Van Gaal is gecompliceerder. Aan het WK 2014 bewaart Wijnaldum mooie herinneringen, aan de laatste periode van Van Gaal bij Oranje minder mooie. Wijnaldum koestert geen wrok, nadat de voormalig bondscoach hem vorig jaar passeerde. "Ik heb het destijds geaccepteerd en we hebben een gesprek gehad. Maar echt uitgesproken is het niet. Ik ben Van Gaal ook dankbaar voor wat hij in mijn carrière heeft betekend. Het is niet alsof ik 'm nu geen fijne man vind, of geen goede trainer. Maar met Koeman heb ik wel een beter gevoel dan met Van Gaal."