Koeman-nieuws wordt goed ontvangen: 'Nieuw voor mij, ben nooit gekomen als plan B'

Koeman-nieuws wordt goed ontvangen: 'Nieuw voor mij, ben nooit gekomen als plan B'

21-03-2023 13:20
24

Wout Weghorst is een blij man. De Oranje-spits leeft naar eigen zeggen zijn droom bij Manchester United en heeft meegekregen dat hij onder Ronald Koeman geen 'plan B' zal zijn bij het Nederlands elftal.

In gesprek met Veronica wordt Weghorst gevraagd naar de kwartfinale op het WK tegen Argentinië, waarin hij twee keer scoorde. "Het is een hele mooie, speciale avond geweest. Maar je houdt voor altijd de vraag: wat als..." Na het WK pikte Erik ten Hag hem op en verruilde hij Besiktas voor United. "Of ik een droom leef? Zeker. In mijn ogen is dit de absolute top en een van de grootste clubs ter wereld."

"Ik heb het gevoel dat ik heel erg op mijn plek ben", licht Weghorst toe. "Ik ben super happy, zielsgelukkig. Ik speel op een prachtig level en kan als basisspeler van waarde zijn... Dat maakt me een blij man."

Bij Oranje is de concurrentie voor Weghorst afgenomen, nadat Luuk de Jong en Vincent Janssen bekendmaakten te stoppen met interlandvoetbal. "Dat het mijn kansen op speeltijd vergroot, is duidelijk. Maar het is niet het eerste waar je aan denkt." Koeman maakte maandag op het persmoment al duidelijk dat Weghorst geen 'plan B' is. "Ik heb het gehoord. Dat is nieuw voor mij bij het Nederlands elftal", glimlacht hij. "Dat is fijn, maar in mijn hoofd ben ik nooit gekomen als plan B."