Memphis benadrukt: 'Met de spelers hebben we er een streep onder gezet'

Memphis benadrukt: 'Met de spelers hebben we er een streep onder gezet'

21-03-2023 13:42
41

Memphis Depay zit goed in zijn vel en is klaar om bij het Nederlands elftal een wedstrijd vol te maken. De Oranje-aanvaller staat voor het eerst sinds 2,5 jaar voor de camera van Veronica, nadat de selectie interviews met de zenders geboycot had.

De transfer naar Atlético Madrid pakt naar eigen zeggen goed uit voor Memphis. "Als ik kijk naar de laatste drie wedstrijden, ben ik bij veel kansen betrokken. Ik voel me lekker. Ik heb nog geen hele wedstrijd gespeeld, maar ik maak 7,5 kilometer in zestig minuten. Dat is aardig wat voor een spits." Ronald Koeman gaf maandag op het persmoment aan dat Memphis mogelijk nog niet twee keer voluit kan in de interlandperiode. "Je moet in oplossingen denken", reageert de spits.

Memphis geeft aan dat Atlético-trainer Diego Simeone hem rustig heeft opgebouwd. "Nu ben ik een langere tijd fit en dan moet je wel een keer negentig minuten maken. Maar ik moet het ook gewoon zelf laten zien."

Boycot
Door een rel bij Veronica Inside, de voorloper van Vandaag Inside, stond de Oranje-selectie Veronica 2,5 jaar niet te woord. "Met de spelers hadden we zoiets van: streep eronder", aldus Memphis. "Jullie zijn gewoon weer welkom. Een interview als deze is fijn, maar als er kritiek is, is dat ook prima. Toentertijd zeiden we: dit is onze grens", doelt hij op de rel bij VI. Wat Memphis in de toekomst verwacht van het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen? "Ik verwacht niets, ik kijk sowieso geen tv", zegt hij. 

Of de mate van kritiek teveel was? "Het ging niet om kritiek. Er waren andere dingen die te ver gingen. Wat ik zeg: wij hebben er een streep onder gezet."