'Afgelopen zomer was ik klaar voor een transfer, nu ben ik gelukkig in Nijmegen'

'Afgelopen zomer was ik klaar voor een transfer, nu ben ik gelukkig in Nijmegen'

21 maart - 13:59
15

Een opgeluchte Elayis Tavsan heeft zich gemeld bij Jong Oranje. De NEC-speler schudde zijn mindere vorm van zich af met een fraai doelpunt tegen RKC Waalwijk en gaat in op de fluitconcerten aan zijn adres.

Tavsan maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte in het met 1-3 gewonnen duel met RKC. "Als je zo lang niet scoort, dan gaat dat toch wat knagen. Maar ik heb geen moment getwijfeld aan mezelf. Ik weet wat ik kan. Het is ook niet zo dat ik dit seizoen slecht speel. Ik miste alleen te veel kansen. Ik ga ervan uit dat die fase nu voorbij is", laatt de 21-jarige aanvaller optekenen door De Gelderlander.

De komende week hoopt Tavsan een goede indruk op bondscoach Erwin van de Looi te maken. "Meedoen aan dat EK (aankomende zomer in Roemenië en Georgië, red.) is een van mijn grote doelen dit seizoen, dus ik zal deze week goed moeten presteren. Ik ben de bondscoach dankbaar voor het vertrouwen dat hij in me heeft. Hetzelfde geldt voor de trainer bij NEC (Rogier Meijer, red.) en mensen binnen de club. Ik ben hier op mijn plek. Afgelopen zomer vond ik mezelf klaar voor een transfer. Op dit moment heb ik geen vertrekwens. Uiteraard heb ik zo mijn ambities, maar ik ben gelukkig in Nijmegen. Ook NEC groeit in alles."

Fluitconcerten
Een week voor het duel met RKC, werd Tavsan tegen FC Utrecht (2-2) nog uitgefloten door de eigen aanhang. "Zo snel kan het gaan in de voetballerij", weet hij. "Dat houd ik mezelf ook constant voor. Die fluitconcerten gaan niet in mijn hoofd kruipen. Anders had ik niet op zo'n manier kunnen scoren tegen RKC. De waardering van de fans deed me erg goed. Ik wil niets liever dan ze elke week blij maken met goals en assists."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie