Nederlands elftal maakt statement: Van Dijk draagt Onelove-band tegen Frankrijk

Nederlands elftal maakt statement: Van Dijk draagt Onelove-band tegen Frankrijk

21-03-2023 17:44 Laatste update: 17:47
244

Virgil van Dijk draagt aankomende vrijdag de Onelove-band tijdens het duel met Frankrijk. Het Nederlands elftal wil hiermee uitdragen dat iedereen zich welkom moet kunnen voelen in het voetbal. 

De KNVB geeft hiermee een signaal af, waar Van Dijk in de persverklaring op inhaakt. 'Het Nederlands elftal wil met het dragen van deze band opnieuw tonen vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving te zijn', aldus de aanvoerder van Oranje

De Franse tegenstanders doen iets soortgelijks op vrijdag. Dinsdag 21 maart staat daar in het teken van de internationale dag tegen racisme en discriminatie, wat ook vertaald wordt naar de wedstrijd in de EK-kwalificatie. De banner met Une seule couleur celle du maillot zal in het Stade de France te zien zijn. ​Vrij vertaald: Slechts één kleur, die van het shirt​​​​​​.

Op vrijdagavond treffen de grootmachten elkaar in aanloop naar het EK van 2024. De eerste kwalificatiewedstrijden van poule B, die bestaat uit Frankrijk, Nederland, Ierland, Griekenland en Gibraltar, worden om 20.45 uur in Parijs en Faro (Portugal) afgewerkt. Naast de kraker tussen Nederland en Frankrijk, staat ook het duel tussen Gibraltar en Griekenland op het programma.