Advocaat is het niet eens met Van der Vaart na Klassieker: 'Dit was zo duidelijk'

Advocaat is het niet eens met Van der Vaart na Klassieker: 'Dit was zo duidelijk'

21-03-2023 15:50 Laatste update: 22-03-2023 09:10
118

Dick Advocaat is het niet eens met Rafael van der Vaart. Laatstgenoemde beweert bij Studio Voetbal dat geen andere trainer dan Arne Slot Quilindschy Hartman zo vroeg zou wisselen in De Klassieker, maar De Kleine Generaal zegt dat hij hetzelfde zou doen. Advocaat is ook lovend over Arne Slot.

Tegen Ajax schuurde Hartman tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor Slot al in de 25ste minuut ingreep. "Ik denk dat heel weinig trainers dat gedaan zouden hebben, perfecte wissel", vertelde Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. Advocaat zou Hartman zelf echter ook hebben gewisseld, zegt hij. "Natuurlijk, nu zeker. Dit was zo duidelijk. Of ik hem er ook uit zou halen? Ja, zonder meer. Hij was ook niet zo boos, haha", lacht de coach bij het zien van de beelden van de wissel.

Vervolgens vertelt Advocaat over Slot. De huidige trainer van Feyenoord volgde Advocaat op in De Kuip. "Dat vind ik het mooie van dit Feyenoord: Slot heeft zijn eigen team kunnen bouwen. Er zijn veel spelers weggegaan, maar er zijn allemaal spelers gekomen die hij wilde hebben. In mijn tijd was er geen geld, maar nu door een aantal verkopen gelukkig wel. Dat heeft hij geweldig gedaan. Wij moesten op een ander niveau kopen."