'Ajax-scouts gaan voorlopig rapporteren aan Huntelaar, die veel vertrouwen geniet'

'Ajax-scouts gaan voorlopig rapporteren aan Huntelaar, die veel vertrouwen geniet'

21 maart - 16:18 Laatste update: 22 maart - 09:12
107

Ajax staat aan de vooravond van een grote reorganisatie op technisch vlak. Waar technisch manager Gerry Hamstra op het punt staat om zijn contract te ontbinden, is er vanuit de clubleiding wél veel vertrouwen in Klaas-Jan Huntelaar, aan wie alle scouts voorlopig verantwoording af moeten gaan leggen.

Dat meldt De Telegraaf dinsdagmiddag. Hoofdscout Henk Veldmate, die gelinkt wordt aan een terugkeer naar FC Groningen, doet een stapje terug een gaat verder als gewone scout. Hij moet voorlopig, net als zijn collega’s Hans van der Zee en Michel Doesberg verantwoording afleggen aan Huntelaar, in wie Ajax 'wel toekomst' ziet. 

Dat geldt niet voor Hamstra, die volgens De Telegraaf meteen na afloop van de nederlaag tegen Feyenoord van afgelopen zondag de eer aan zichzelf besloot te houden en daarmee 'de vlucht naar voren nam'. Hamstra zou namelijk onder druk hebben gestaan. De krant stelt dat 'de kans dat hij de laan uit zou worden gestuurd levensgroot' was. 

De 52-jarige Groninger zou voor veel 'wrevel' bij zaakwaarnemers hebben gezorgd. Zodra zij bij Ajax aanklopten met mogelijke versterkingen, kregen ze vaak te horen dat Hamstra er later wel op terug zou komen. Dat gebeurde echter vaak niet. 

Ward
Het presenteren van Julian Ward als nieuw hoofd van het technische beleid lijkt een kwestie van tijd, meldt de krant. Met zijn komst hopen de Amsterdammers weer orde op zaken te kunnen stellen op de transfermarkt, daar waar het afgelopen zomer op het gebied van inkomende transfers vooralsnog een behoorlijk modderfiguur sloeg.