Van der Sar 'weigerde' Bosz te polsen: 'Niet in staat om over schaduw te stappen'

Van der Sar 'weigerde' Bosz te polsen: 'Niet in staat om over schaduw te stappen'

21 maart - 17:08
138

Edwin van der Sar weigerde na het vertrek van Erik ten Hag bij Ajax contact op te nemen met Peter Bosz, meldt De Telegraaf. De algemeen directeur van de Amsterdammers had in 2017 onenigheid met de 59-jarige trainer, die ook na het ontslag van Alfred Schreuder begin dit jaar geen optie was.

'Van der Sar weigerde na het vertrek van succescoach Erik ten Hag een visje uit te gooien bij Peter Bosz, die Ajax in 2017 met aanvallend voetbal naar de finale van de Europa League had geleid, maar vanwege onenigheid met Dennis Bergkamp en Van der Sar uit Amsterdam was vertrokken', zo tekent De Telegraaf op. 

Ajax koos uiteindelijk voor Alfred Schreuder. Bosz was destijds ook niet beschikbaar, aangezien hij toen nog werkzaam was bij Olympique Lyon. 'Maar ook na zeven competitieduels zonder zege en het ontslag van Schreuder in januari 2023 bleek Van der Sar niet in staat om over zijn schaduw heen te stappen en de inmiddels werkloze Bosz alsnog te benaderen.'

Bosz werd de afgelopen weken meerdere malen in verband gebracht met FC Twente, dat na dit seizoen afscheid neemt van Ron Jans. Arnold Bruggink, de nieuwe technisch directeur van de Tukkers, heeft al laten weten gecharmeerd te zijn van de oefenmeester.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s