RvC van FC Utrecht reageert afkeurend op incident Van Seumeren: 'Is te ver gegaan'

RvC van FC Utrecht reageert afkeurend op incident Van Seumeren: 'Is te ver gegaan'

21-03-2023 18:43 Laatste update: 18:50
155

De Raad van Commissarissen bij FC Utrecht heeft zich uitgesproken over het incident tussen Frans van Seumeren en Sean Klaiber. Zij keuren het af hoe de aandeelhouder van de club gereageerd heeft en gaat de bestuurlijke afspraken nog verder uitbreiden.

Van Seumeren en Klaiber zouden elkaar hebben aangevlogen in de kleedkamer na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daarbij gaf de aandeelhouder eerder al aan dat hij te ver is gegaan en te emotioneel heeft gereageerd. Hij heeft daar ook zijn excuses voor aangeboden richting Klaiber en de gehele selectie.

"De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat", zegt Pieter Leyssius, voorzitter van de RvC bij de club, in een statement. "We zullen de bestuurlijke afspraken nu verder aanscherpen."

Toch vergeeft ook de RvC Van Seumeren. "Frans is al 15 jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan. Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden."