'Succesvolle trainers zijn vaak multimiljonair, maar hebben ook geen leven meer'

'Succesvolle trainers zijn vaak multimiljonair, maar hebben ook geen leven meer'

21 maart - 19:46 Laatste update: 19:49
25

SC Cambuur-trainer Sjors Ultee is absoluut geen fan van de huidige staat van de voetballerij. Volgens de oefenmeester is de wereld te kortzichtig en moet hij er om de vijf/zes  jaar een keer tussenuit om echt zijn hoofd leeg te maken.

"De voetballerij is natuurlijk een heel kortzichtige wereld", vertelt Ultee in gesprek met ESPN. "Het gaat altijd om wanneer je wint ben je de beste en als je verliest ben ik de slechtste. Bij Fortuna Sittard ging het ook van alles is goed naar ineens ontslagen worden. Dat je op die manier echt geleefd wordt dat staat me het meest tegen. Je laat je leven er echt vanaf hangen, ook al wil je liever daarboven staan."

Ultee zit met SC Cambuur diep in de degradatieproblemen. De Friese club staat met nog acht wedstrijden te gaan onderaan in de Eredivisie en de achterstand op een veilige positie is inmiddels zeven punten.

"De impact op je leven staat me vooral tegen", geeft Ultee eerlijk toe. "Daarom weet ik ook wel dat ik er om de vijf/zes jaar een jaartje tussenuit wil. Dat is geen zielig verhaal hoor, want ik kies er zelf voor. Maar ik maak wel de afweging of ik geen andere prioriteiten heb. Succesvolle trainers zeggen vaak dat ze multimiljonair zijn, maar geen leven meer hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s