Voormalig scheidsrechtersbaas vertelt waarvoor hij door FC Barcelona werd betaald

Voormalig scheidsrechtersbaas vertelt waarvoor hij door FC Barcelona werd betaald

21 maart - 21:57 Laatste update: 22:29
78

José María Enríquez Negreira, voormalig voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie, heeft uitgelegd wat hij deed voor het geld dat FC Barcelona hem betaalde. Barcelona is aangeklaagd wegens corruptie.

Er is een totaalbedrag van 8,4 miljoen euro gevonden dat Barcelona aan Negreira betaald heeft. Dat wekte het vermoeden dat de club scheidsrechters omgekocht heeft om zo uitslagen in het voordeel van de club te beslissen.

"Ik heb wedstrijden gezien en Barcelona geïnformeerd over waarom bepaalde beslissingen genomen zijn door de scheidsrechter", vertelt Negreira, opgetekend door EFE. "Barcelona was van mening dat het benadeeld werd en andere teams juist bevooroordeeld. Ik deed mijn werk door mijn mening te geven over de arbitrage en technisch advies. Barcelona wilde dat alles rondom scheidsrechters neutraal was."

Tijdens de zitting kreeg Negreira de vraag waarom hij stopte met zijn werk voor Barcelona toen hij ook stopte als voorzitter van de scheidsrechterscommissie. "Dat besloot Barcelona. Ik stuurde Bartomeu (oude voorzitter Barcelona, red.) juist een brief wegens contractbreuk."

Ook werd Negreira gevraagd of hij met het geld van Barcelona ooit een scheidsrechter betaald heeft. "Nee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie