PSV krijgt groen licht van huurling: 'Als het aan mij ligt, blijf ik nog een jaar'

PSV krijgt groen licht van huurling: 'Als het aan mij ligt, blijf ik nog een jaar'

22 maart - 07:45 Laatste update: 11:36
45

Fábio Silva zit op zijn plek bij PSV. De twintigjarige Portugees, die wordt uitgeleend door Wolverhampton Wanderers, spreekt zich uit over een mogelijk langer verblijf in Eindhoven.

Silva speelde de eerste seizoenshelft bij Anderlecht, maar werd na de winterstop bij PSV gestald. In Eindhoven kreeg hij de kans om met Ruud van Nistelrooij samen te werken. "Dat was een hele belangrijke reden voor mij om naar PSV te gaan", zegt hij tegen Voetbal International. "Ook om de club, want ik ben ambitieus. PSV is een topclub, we spelen om de titel en we kunnen de beker nog winnen. Maar voor mij als spits is het natuurlijk fantastisch om met Van Nistelrooij te werken. Hij was één van de beste spitsen ter wereld. Dus probeer ik al zijn kennis op te zuigen."

Van Van Nistelrooij en Luuk de Jong leert Silva veel. "Om met twee van zulke spitsen te werken, maakt mij een hele gelukkige voetballer", vertelt hij. "De omgeving bij PSV is goed voor me en ik voel hier een goede energie." PSV wil graag langer door met Silva, maar de bal ligt bij Wolves. "Maar als het aan mij ligt, blijf ik zeker nog een seizoen hier omdat ik denk dat dit goed is voor mijn ontwikkeling."

Zijn ambities steekt Silva niet onder stoelen of banken. "Ik wil één van de beste aanvallers ter wereld worden. Dat is mijn ambitie. Dé nummer negen van Portugal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s