Memphis lovend over 'bijzondere speler': 'En een fantastisch persoon'

Memphis lovend over 'bijzondere speler': 'En een fantastisch persoon'

22-03-2023 08:10 Laatste update: 08:11
35

Memphis Depay baalt van de afwezigheid van Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal. Door een opgelopen blessure in El Clásico moet de FC Barcelona-middenvelder de interlandbreak aan zich voorbij laten gaan.

In gesprek met de NOS geeft Memphis aan dat er onderling bij Oranje natuurlijk wordt teruggeblikt op het WK. Maar: "Je hebt het er nu vooral over dat je blij bent om weer hier te zijn. Helaas zonder Frenkie", zegt hij. "Vervelend, want dat is een van je belangrijkste spelers, zeker hoe deze bondscoach wil spelen. Maar volgens mij is het niet een zware blessure."

Memphis benadrukt dat hij zich vooral op zijn eigen spel moet richten. De aanvaller is opgeleefd onder Diego Simeone bij Atlético Madrid. "Simeone gaf me veel energie vanaf het eerste moment dat we samen waren. Hij wilde de Memphis van het laatste jaar Lyon weer zien. Die het team draagt als aanvoerder, maar ook bij doelpunten betrokken is. Hij zei: die Memphis ga ik terugbrengen, die wil ik zien."

Aanstaande vrijdag neemt Memphis het met Oranje op tegen Frankrijk. In Stade de France treft hij Antoine Griezmann, zijn teamgenoot bij Atlético. "Ik ken Grizi. Geloof mij, dat is een heel bijzondere speler die Frankrijk nodig heeft. En een fantastisch persoon."