Meer details in corruptieschandaal: opmerkelijke cadeaus van 'Barça-geschenken'

Meer details in corruptieschandaal: opmerkelijke cadeaus van 'Barça-geschenken'

22-03-2023 12:55 Laatste update: 13:12
78

Het corruptieschandaal dat rondwaart bij FC Barcelona kent nieuwe details. El Mundo weet waar José María Enriquez Negreira, de voormalig baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje en verdachte, het geld van de Catalanen aan heeft besteed.

Barcelona hangt een forse straf boven het hoofd wegens frauduleuze betalingen aan Negreira. Tussen 2001 en 2018 zou er 8,4 miljoen euro naar hem zijn overgemaakt. Het bedrijf van Negreira heeft volgens het Spaanse medium talloze cadeaus hebben gekocht voor de Spaanse scheidsrechters. Tot de presentjes behoren tickets voor wedstrijden, maar ook kleding, strandparasols, tosti-ijzers en etenswaar als kaas, worst, snoep en likeur.

Ook zou Negreira samen met de arbiters van hetzelfde geld bij de beste visrestaurants in Barcelona en Madrid, voor minimaal tweeduizend euro per keer. Negreira ontkracht de beschuldigingen en stelt dat de cadeaus vaak zouden zijn terugbetaald. 

Eerder deze week werd Negreira al gevraagd of hij ooit een scheidsrechter met het geld van Barcelona heeft betaald. "Nee", was zijn antwoord toen.