Realisme voor Oranje-plek: 'Op mijn positie spelen de backs van City en United'

Realisme voor Oranje-plek: 'Op mijn positie spelen de backs van City en United'

22-03-2023 13:11
104

Quilindschy Hartman staat er niet van te kijken dat hij de definitieve selectie van het Nederlands elftal niet heeft gehaald. De Feyenoord-verdediger was een van de afvallers in de voorselectie en meldde zich eerder deze week voor het eerst bij Jong Oranje.

Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer werden in tegenstelling tot Hartman wel opgeroepen door Ronald Koeman. "Ik ben blij dat zij erbij zitten. Op mijn positie spelen de linksbacks van Manchester City en Manchester United", is Hartman, die op Nathan Aké en Tyrell Malacia doelt, in gesprek met ESPN realistisch. "Dus ik ben blij dat ik hier ben."

"Ik heb misschien 23 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld. Als ik kijk naar hen, daar moet ik nog naartoe. Ik was al blij dat ik bij de voorselectie zat." In het verleden kwam Hartman nooit uit voor de jeugdelftallen van Oranje. De vleugelverdediger heeft daar een verklaring voor. "Bij mij duurde het wat langer voordat ik voetballend en fysiek goed genoeg was. Ik was altijd wat kleiner en bij de jeugdelftallen spelen vaak de wat grotere jongens."

Jong Oranje speelt de komende weken twee oefeninterlands in Spanje. Zaterdag tegen Noorwegen O21, maandag tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië.