Vitesse-crisis krijgt nieuw hoofdstuk: algemeen directeur per direct weg

Vitesse-crisis krijgt nieuw hoofdstuk: algemeen directeur per direct weg

22 maart - 16:35
139

Algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse is per direct afgetreden, zo melden de Gelderlander en Omroep Gelderland. Van Wijk heeft zich ziekgemeld.

Het vertrek van Van Wijk kan niet los worden gezien van onder meer het slepende stadiondossier dat Vitesse al langer in de houdgreep heeft. Michael van de Kuit, stadioneigenaar van het Gelredome, bevestigt dat Van Wijk is vertrokken.

Van de Kuit heeft bij Coley Parrey, de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, aangegeven dat er een nieuw bestuur en algemeen directeur moet komen, aldus Omroep Gelderland. "Het is onderdeel van de totale oplossing die ik heb voorgesteld. Nee, het is geen harde eis geweest van mij. Uiteindelijk is het alleen de Raad van Commissarissen die mensen kan wegsturen. In die raad zit alleen nog een Rus. Ook de eigenaar van de club wordt gecontroleerd door de RvC."

"Pascal van Wijk is een vriendelijke man, maar is destijds voor de leeuwen gegooid door voormalig directeur Joost de Wit en zou veel meer geschikt zijn als financieel manager. Hij is een uitvoerder en geen gezicht naar buiten. Hij zat niet op zijn plek. Deze rol was niet aan hem besteed. In de afgelopen jaren is Pascal niet geschikt gebleken om de situatie rond het stadion op te lossen. Daar hebben ze jaren de kans voor gehad. Vitesse is nu toe aan nieuwe stappen en dat zal serieus moeten worden opgepakt. Er zal orde op zaken gesteld moeten worden."

"Het is ook moeilijk en ingewikkeld. Maar ik denk wel dat zijn vertrek nu een belangrijke stap is. Er moet snel klare wijn geschonken worden. Vitesse moet weer in rustiger vaarwater komen. Dat kan alleen met een nieuw bestuur", zegt Van de Kuit.

Met het vertrek van Van Wijk vertrekt een volgend kopstuk bij Vitesse. Eerder legde bestuurder Henk Parren zijn taken al neer. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s