'Spel om United op de wagen: Qatarese sheikh verwoest wereldrecord met nieuw bod'

'Spel om United op de wagen: Qatarese sheikh verwoest wereldrecord met nieuw bod'

22 maart - 19:58 Laatste update: 21:19
86

De Qatarese Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani gaat woensdagavond een recordbedrag bieden om Manchester United te kunnen komen, meldt Sky Sports. De familie Glazer gaat na het bod in beraad of dit bedrag genoeg is om de club van de hand te doen.

Het bedrag dat de voorzitter van één van de grootste banken van Qatar gaat bieden op United is niet bekend, maar het zal een bod worden dat het wereldrecord gaat breken. Dit record staat nu op 4,2 miljard euro, maar volgens de Engelse nieuwszender willen de huidige eigenaren van United minimaal 6,75 miljard euro zien voor de club. De familie Glazer maakte een tijd geleden al bekend dat ze ervoor openstaan om Manchester United van de hand te doen.

De Qatarese Sheikh is samen met Sir Jim Ratcliffe de enige serieuze gegadigde voor de koop van de club. Ratcliffe is de eigenaar van de INEOS-groep, ook wel bekend van het sponsoren van de beroemde wielrenploeg. Hij is met een vermogen van een geschatte dertien miljard euro één van de meest welvarende mannen in Engeland. Zijn voordeel is dat hij op steenworp afstand van het stadion woont en zelf een groot fan is van Manchester United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s