'Mijn doel is wel om een keer voor Oranje te spelen, daar ga ik alles aan doen'

'Mijn doel is wel om een keer voor Oranje te spelen, daar ga ik alles aan doen'

22-03-2023 20:53
40

Sem Steijn is absoluut tevreden over zijn eerste seizoen in dienst van FC Twente. De middenvelder van de Tukkers kwam afgelopen zomer over van ADO Den Haag, is niet altijd basisspeler, maar desondanks toch blij met deze jaargang. Ook spreekt hij zich uit over zijn ambities.

"Ik ben zeker tevreden met dit seizoen", vertelt Steijn bij Mirrortalk van ESPN. "Ondanks dat ik niet altijd basisspeler ben heb ik het wel goed gedaan. Als ik van tevoren had kunnen tekenen voor dit aantal minuten en goals dan had ik het gedaan." Steijn speelde dit seizoen in 26 wedstrijden mee voor FC Twente. In die duels maakte hij vijf doelpunten en gaf hij één assist.

Steijn komt uit Den Haag en had vroeger de droom om voor ADO te spelen, maar inmiddels zijn die dromen bijgesteld. "Mijn doel is wel dat ik een keertje voor het Nederlands elftal mag spelen. Of het gaat lukken weet ik niet, maar ik ga er in ieder geval alles aan doen om dat te laten slagen." Steijn kwam nog niet uit voor jeugdelftallen van het Nederlands elftal.