Ajax-nieuws bij Op1: nieuwe voetbalcommissaris binnen enkele weken

Ajax-nieuws bij Op1: nieuwe voetbalcommissaris binnen enkele weken

22-03-2023 23:17 Laatste update: 23:33
21

Ajax hoopt binnen enkele weken een nieuwe voetbalcommissaris aan te stellen. Dat vertelt Pier Eringa, de nieuwe president-commissaris, bij Op1.

Over de komst van Julian Ward, de beoogde nieuwe technische man, kan Eringa nog niets zeggen. "Ik snap de vraag. Daar weet ik niets van. Dit is een klus voor de directie. Je kijkt naar of de organisatie goed staat. Dat nog niet bekend is wie de nieuwe trainer, technisch directeur en voetbalcommissaris wordt, is kwetsbaar, omdat je je voetbalas nog niet op orde hebt."

Na het vertrek van Danny Blind heeft Ajax geen voetbalcommissaris. "De voetbalcommissaris komt eraan, dat is een kwestie van een paar weken. Vaak komt dan de technisch directeur en de trainer, dat is de ideale situatie", zegt Eringa.

Eringa is een week bezig als nieuwe presidentcommissaris bij Ajax. Of er een afbreukrisico is? Grappend: "Voetbal is een soort omgekeerde wasstraat: je gaat er schoon in en komt er vies uit. Ajax heeft zoveel aantrekkingskracht en belevingswaarde, dat het me verbaast dat het zo erg is, maar dat maakt het ook weer leuk. Nu ben ik even in het nieuws bij de aanstelling, vaak hoor je daarna niets meer over de president-commissaris."

"Het gaat niet goed als hij te vaak in het nieuws is. Je bent er in een toezichthoudende rol en probeert de directie te prikkelen, uit te dagen en steunen in moeilijke momenten. Dat doe je vooral op de achtergrond."