President-commissaris van Ajax over voorbeeld PSV: 'Doen het uitstekend'

President-commissaris van Ajax over voorbeeld PSV: 'Doen het uitstekend'

23-03-2023 00:00
79

Het is goed dat er hard opgetreden wordt tegen relschoppers, vindt Pier Eringa, de nieuwe president-commissaris van Ajax die ook onder meer een verleden heeft als korpschef bij de politie. Hij is blij met het voorbeeld dat PSV gesteld heeft.

Steeds vaker gaat het mis in Nederland, maar Eringa vindt vooral dat de kleine minderheid gestraft moet worden. "Je wil het niet laten verzieken door een kleine groep die er een potje van maakt. Je hebt de verantwoordelijkheid als club, KNVB en overheid om daaraan te werken. Als het goed is, doe je dat samen. Ik vind dat je hele sterke maatregelen mag nemen tegen een kleine groep die het verziekt voor een grote groep", zegt Eringa bij Op1.

PSV deelde onlangs een stadionverbod van veertig jaar uit aan de man die de keeper van Sevilla aanviel. "PSV pakt hier zelf de verantwoordelijkheid en wacht niet op de KNVB en het OM. Normaal gesproken komt zo'n man dan niet meer in een stadion", zegt Eringa.

"Als je ziet wat hij heeft gedaan, verdien je het niet om in een stadion te komen. Ik vind dat PSV het uitstekend doet. We hopen op de ranglijst hoger te eindigen dan PSV, maar op dit vlak doen ze het heel goed. Je wil niet dat de randzaken dominant worden."