Wieffer en Zerrouki werden niet gezien bij Twente: 'Ze kregen gewoon geen kans'

Wieffer en Zerrouki werden niet gezien bij Twente: 'Ze kregen gewoon geen kans'

23 maart - 06:49 Laatste update: 06:56
67

Bij FC Twente kijkt men met een mengeling van trots en spijt naar de ontwikkeling van Mats Wieffer, schetst De Telegraaf. De clubleiding van de Tukkers zag het lange tijd niet zitten in de Feyenoord-middenvelder, die komende vrijdag zijn debuut kan maken voor het Nederlands elftal.

Slechts drie jaar terug stond Wieffer nog samen met Ramiz Zerrouki op een bijveld te trainen met de beloften. Destijds zagen zowel technisch directeur Ted van Leeuwen als trainer Gonzalo Garcia het niet zitten in het duo. "Moet je je voorstellen. Die jongens zijn nu samen misschien wel 30 miljoen waard, maar ze kregen gewoon geen kans", aldus Theo ten Caat, de toenmalige trainer van het tweede elftal. 

"Ze hingen er een beetje bij", vervolgt Ten Caat. "Vaak hadden we met het tweede maar zes of acht man om te trainen. Ik heb het meerdere keren aangekaart dat Mats en Ramiz de kwaliteiten hadden voor het eerste en een kans verdienden, maar ik kreeg geen gehoor. Dan heb je gefaald als boodschapper." Wieffer moest het bij Twente uiteindelijk doen met twee korte invalbeurten, alvorens hij via Excelsior bij Feyenoord belandde. 

Ten Caat, die de 23-jarige Feyenoord-revelatie van heel dichtbij meemaakte, is lyrisch over zijn spelintelligentie. "De grootste kwaliteit van Mats is zijn inzicht. Hij heeft echt kijk op het spelletje en denkt er ook over na. Bij het eerste van FC Twente vonden ze Mats daardoor ook een beetje lastig. Het is een heel extraverte jongen die gewoon zegt wat hij vindt. Als een bal niet goed werd ingespeeld, dan zei hij daar wat van. Daar gingen andere spelers over klagen en ook Gonzalo vond dat niet zo prettig. Maar als je ziet dat iemand als Arne Slot wel goed met hem kan werken, dan is-ie toch niet zo’n eigenwijze kerel als ze bij FC Twente altijd zeiden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie