Strijd om overname United in volgende fase: kandidaat-kopers brengen nieuw bod uit

Strijd om overname United in volgende fase: kandidaat-kopers brengen nieuw bod uit

23 maart - 07:29
24

De beoogde overname van Manchester United komt steeds iets dichterbij. De twee kandidaten die momenteel voornemens zijn om de club over te nemen, hebben na de deadline een tweede bod uitgebracht.

Sir Jim Ratcliffe en sjeik Jassim bin Hadam al Thani van Qatar misten woensdag de aanvankelijke deadline voor het uitbrengen van een bod op United. Na goedkeuring van de verkopende partij kregen ze vervolgens alsnog de kans om een nieuw bod uit te brengen. Volgens diverse Engelse media is dat gebeurd. 

De Qatari hopen United in z’n geheel over te nemen, terwijl Sir Ratcliffe zou inzetten op het meerderheidsbelang van de familie Glazer (69 procent). In beide gevallen gaat het om een gigantisch bod, maar voldoet het nog niet aan het bedrag dat de Glazers voor ogen hebben: ruim zes miljard euro.

De familie Glazer en de Raine Group, dat de beoogde overname begeleidt, hebben naar verluidt een week nodig om tot een beslissing te komen. Een eventuele vervolgstap is dat één kandidaat-bieder wordt aangewezen als zogeheten preferred bidder. Die krijgt dan de mogelijkheid om meer gedetailleerd de boeken van United in te duiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s