Southgate enthousiast over Hasselbaink: 'Hij is typisch Nederlands, een student'

Southgate enthousiast over Hasselbaink: 'Hij is typisch Nederlands, een student'

23 maart - 08:56 Laatste update: 11:58
39

Gareth Southgate heeft zich uitgelaten over waarom Jimmy Floyd Hasselbaink sinds kort deel uitmaakt van de staf van de nationale ploeg van Engeland. De aanstelling van de Nederlander is volgens de enthousiaste bondscoach mede ingegeven door het streven van de Engelse voetbalbond naar een diverse werkomgeving.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat oud-spits Hasselbaink na het vertrek van assistent Chris Powell aan de slag gaat bij de Engelse nationale ploeg, waar hij Southgate voornamelijk gaat helpen met spitsentraining. De twee kennen elkaar nog persoonlijk van hun tijd als speler bij Middlesbrough. 

"De tijd van Chris zat er op en we wilden de diversiteit in onze staf in stand houden", aldus Southgate op de persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië van donderdagavond, opgetekend door The Daily Mail.

"Er zijn, op dit moment, niet veel zwarte managers die een UEFA Pro Licence hebben, en ook de ervaring hebben", vervolgt Southgate. "Jimmy heeft een geweldige energie. Hij heeft veel interesse in het tactische aspect van het spel. Hij is typisch Nederlands, een student. Ik denk dat hij veel gaat toevoegen", besluit de oefenmeester.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s