Been heeft vertrouwen in handhaving Excelsior: 'Verdomme toch weer op de wip'

Been heeft vertrouwen in handhaving Excelsior: 'Verdomme toch weer op de wip'

23-03-2023 09:28
16

Mario Been heeft er alle vertrouwen in dat Excelsior ook na dit seizoen nog actief is in de Eredivisie. De oud-trainer, die in het bestuur zit van de Rotterdamse club, vindt het wel onnodig dat de club na een goede eerste seizoenshelft zo is afgezakt. 

"Dat kunnen we niet goed noemen, inderdaad", aldus Been in een interview met Voetbal International. "We kregen veel te makkelijk goals tegen. En dan doet Stijn van Gassel het als doelman nog prima ook. Dat zegt voldoende. Nu komt er toch weer een stuk spanning bij kijken en is er stress, het is twee voor twaalf. Zitten we verdomme toch weer op de wip."

Ondanks de penibele vijftiende plek op de ranglijst, heeft Been veel vertrouwen in handhaving. Afgelopen weekend werd concurrent SC Cambuur nog overtuigend met 4-1 verslagen. "Zeker wel. We hebben nog acht wedstrijden. Die zullen we niet allemaal winnen, maar er zijn zeker nog punten te halen. We moeten goals gaan maken. Emmen heeft nog een lastig programma, Groningen ook, Cambuur staat op afstand. Het wordt spannend. Het meest frustrerende is dat dat niet had gehoeven. Maar daar moeten staf en spelers niet mee bezig zijn. Zeker thuis liggen echt kansen."

Na de interlandperiode staat voor Excelsior op 1 april het thuisduel met FC Twente op het programma. Een week later reizen de Rotterdammers af naar Eindhoven, voor de wedstrijd tegen PSV. "De trainers doen er alles aan, de spelers ook. We moeten realistisch en ambitieus zijn en ons niet in de war laten brengen. En nogmaals, het is om verschillende redenen niet gek dat we bij de ondersten staan. Niet degraderen is altijd een topprestatie hier."