Realisme in Rotterdam: 'Als begroting niet omhoog kan, verandert positie niet’

Realisme in Rotterdam: 'Als begroting niet omhoog kan, verandert positie niet’

23-03-2023 12:08
25

Mario Been kijkt kritisch naar de begroting van Excelsior. De club uit Rotterdam kan moeilijk doorgroeien met de huidige geldsituatie, maar toch probeert Excelsior op een andere manier goede spelers binnen te halen.

Been is zich bewust van de slechte reeks van Excelsior. Van hun laatste negen wedstrijden werden er maar liefst zeven verloren, waardoor de Kralingers zich net boven de degradatiestreep bevinden. "Je wilt uitstralen een blijvertje te zijn, laten zien dat je ambities hebt. Af en toe een promotiefeestje is leuk, maar ik speel liever gewoon niet op vrijdagavond. Feit is dat zo lang de begroting niet omhoog kan, de positie niet zal veranderen", zegt de voormalig Feyenoord-coach.

De mindere prestaties hebben te maken met de begroting. "Als je als Excelsior zijnde geen financiële injectie krijgt, zul je altijd blijven hangen waar je nu staat. Dan kun je wachten op een impuls of zelf aan de slag gaan met hoe je het wil en kan doen. Wij kiezen voor dat laatste. Je merkt dat het ook een rol speelt bij spelers halen. In de KKD valt er meer te verdienen bij sommige clubs, dat is een feit. Wij zetten daar tegenover dat jongens als Jerdy Schouten, Mats Wieffer en Thijs Dallinga zich hier in een warme, rustige omgeving hebben kunnen ontwikkelen", vertelt Been.