'ESPN en Feyenoord hebben oplossing voor camerastandpunt tijdens Klassieker'

'ESPN en Feyenoord hebben oplossing voor camerastandpunt tijdens Klassieker'

23-03-2023 12:27 Laatste update: 12:29
111

Bij De Klassieker in de KNVB Beker hangen er opnieuw netten in De Kuip, maar deze keer heeft de tv-kijker daar geen last van. De Olympiazijde, waar ESPN de wedstrijd met zijn belangrijkste camera's vastlegt, blijft namelijk 'open'. Dat meldt het ANP.

Feyenoord en Ajax staan in april voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar, in de kwartfinale van de KNVB Beker. Eerder deze maand kwam naar buiten dat er opnieuw netten in De Kuip zullen hangen bij die wedstrijd, net als in januari. Toen moest ESPN de wedstrijd om die reden vanaf de dakrand van De Kuip filmen. Dat leverde een hoger camerastandpunt op dan normaal, waar veel tv-kijkers over klaagden.

Voor De Klassieker in de beker is er echter een oplossing gevonden. Bij de Olympiazijde, één van de lange zijdes in De Kuip, zullen er namelijk geen netten worden opgehangen. Dat betekent dat de hoofdcamera vanaf een normaal standpunt kan filmen tijdens het treffen tussen Feyenoord en Ajax.

Feyenoord en Ajax staan op woensdag 5 april tegenover elkaar in De Kuip. De twee aartsrivalen strijden dan om een plekje in de finale van de KNVB Beker.