Bijzonder verhaal komt ten einde: voormalig Ajacied en talent Bojan (32) stopt

Bijzonder verhaal komt ten einde: voormalig Ajacied en talent Bojan (32) stopt

23-03-2023 13:02
32

Bojan Krkić hangt op 32-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Het voormalige supertalent van FC Barcelona, dat ook nog op huurbasis bij Ajax speelde, was al bijna twee maanden clubloos.

Op een speciale bijeenkomst van Barça, de club waar het allemaal begin voor Bojan, maakt hij zijn afscheid bekend. De Spanjaard heeft een bijzonder bewogen loopbaan achter de rug. Bojan debuteerde op zestienjarige leeftijd als supertalent bij Barcelona. Hij werd zelfs al vergeleken met Lionel Messi. De enkelvoudig international kon de druk echter niet aan waardoor hij last kreeg van paniekaanvallen, terwijl trainer Pep Guardiola het niet in hem zag zitten.

Wedden

Meer odds

Daarna kwam Bojan in alle uithoeken van de wereld terecht. Via AS Roma, AC Milan en opnieuw Barça kwam hij een seizoen bij Ajax terecht. Bij de Amsterdammers werd werd Bojan onder Frank de Boer kampioen van Nederland, terwijl hij zelf wisselvallig presteerde. Na zijn huurperiode bij Ajax speelde Bojan nog voor Stoke City, FSV Mainz 05, Deportivo Alavés, CF Montréal en Vissel Kobe. Bij de laatstgenoemde club in Japan liep zijn contract in februari af. 

Gerard Piqué verklapte een dag voor de aankondiging van Bojans voetbalpensioen al dat zijn oud-teamgenoot zou stoppen. Nu is het dus ook officieel. "Ik blijf nu zitten met wat ik heb gedaan en wat dit me gekost heeft", vertelt Bojan bij de aankondiging van het nieuws. "Natuurlijk kon het altijd meer zijn, maar ik blijf denken aan wat me allemaal wel is gelukt, in plaats van wat niet is geslaagd."