Hele wereld ziet 'alarmbellen' afgaan bij Oranje: 'Serieuze hoofdpijn voor Koeman'

Hele wereld ziet 'alarmbellen' afgaan bij Oranje: 'Serieuze hoofdpijn voor Koeman'

23-03-2023 14:50
183

De virusuitbraak bij het Nederlands elftal is internationaal nieuws. Media in Frankrijk, Engeland, Spanje en Argentinië zien dat bondscoach Ronald Koeman met flinke kopzorgen moet toeleven naar de EK-kwalificatiekraker tegen Frankrijk.

Uiteraard bericht het Franse L'Équipe over de Nederlandse virusinfectie. 'Ronald Koeman moet zijn plannen voor zijn rentree bij Oranje volledig gaan herzien', schrijft de toonaangevende sportkrant. 'De virusinfectie is een enorme klap voor Oranje. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen hebben de reis naar Frankrijk allemaal niet gemaakt. Gakpo en De Ligt zouden normaal gesproken gaan starten bij Oranje.'

'Nederland is slechtoffer geworden van een virus' kopt Le Parisien. 'Het zorgt voor serieuze hoofdpijn voor Koeman, die al te maken kreeg met de afwezigheid van Fenkie de Jong (dijbeenblessure), Ajax-spits Steven Bergwijn (knieblessure) en Denzel Dumfries (geschorst).' RMC Sport ziet dat er ook 'topspelers' van Oranje zijn getroffen door het virus.

In Engeland maakt men zich vooral zorgen om Cody Gakpo. 'Van alle spelers die zich moeten afmelden door het virus, zal het gemis van Gakpo waarschijnlijk het meest voelbaar zijn voor Oranje', schrijft The Mirror.

'De alarmbellen gaan af in Nederland', kopt TyC Sports uit Argentinië, de laatste tegenstander van Oranje. Het Spaanse Mundo Deportivo bericht ook over het virus van Oranje. 'In totaal haken vijf spelers af, waarvan een deel vermoedelijk de krantenkoppen in Parijs heeft gehaald.'