'Bod ingediend bij United: Amerikanen geïnteresseerd in minderheidsaandeel'

'Bod ingediend bij United: Amerikanen geïnteresseerd in minderheidsaandeel'

23 maart - 15:40 Laatste update: 16:34
19

Elliott Management heeft interesse getoond in een minderheidsaandeel van Manchester United. Het beleggingsfonds heeft als enige een bod op de Engelse topclub gedaan vóór de deadline die op woensdag gold, weet Sky Sports.

Waar de Qatarese Sheikh Jassim bin Hadam al Thani en Sir Jim Ratcliffe, twee kandidaat-kopers, geen verbeterd aanbod deden, was Elliott de partij die wel actief was op woensdag. De Amerikanen geven aan dat ze een minderheidsaandeel (lager dan de helft) van de club willen kopen. Het beleggingsfonds heeft ook aan andere partijen aangeboden te willen helpen met de financiering, indien nodig. 

Elliott Management was niet de enige partij die woensdag een bod indiende bij United. Volgens Sky Sports deden in totaal acht partijen een aanbod aan Raine Group, de groep die zich bezighoudt met United en ook de deadline voor Ratcliffe en de Qatarezen heeft uitgesteld. Elliot beschikte tot vorig seizoen nog over AC Milan, dat toen landskampioen werd. Het beleggingsfonds verkocht de Italiaanse club uiteindelijk aan investeringsgroep RedBird Capital.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie