'Bizar nieuws: Oranje-spelers kregen voedselvergiftiging door kipkerrie van KNVB'

'Bizar nieuws: Oranje-spelers kregen voedselvergiftiging door kipkerrie van KNVB'

23-03-2023 15:07 Laatste update: 16:34
236

Het heeft er alle schijn van dat Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen ziek zijn geworden door het Oranje-diner van woensdagavond. Dat meldt De Telegraaf. Betrokkenen weten dat er zo goed als zeker sprake is van voedselvergiftiging bij het vijftal.

Spelers van Oranje klagen al langer over het eten dat de KNVB voor ze regelt in hotel Woudschoten in Zeist. Woensdagavond aten Gakpo, De Ligt, Botman, Veerman en Verbruggen kipkerrie, maar direct na het avondeten kregen meerdere spelers al maagklachten. Op donderdagochtend moest het zieke vijftal nog flink overgeven, waardoor ze naar huis gestuurd zijn.

De KNVB meldde echter dat er sprake was van 'een virusinfectie' bij de vijf zieken. Dat niet alle spelers last zijn getroffen door voedselvergiftiging, komt doordat niet iedereen kipkerrie heeft gegeten. Ook kan het zo zijn dat iemand met een sterke weerstand niet ziek wordt van de bacterie.

Bondscoach Ronald Koeman geeft donderdagmiddag om 16.30 uur een persconferentie in aanloop naar het treffen met Frankrijk, dat een dag later op de planning staat. Tijdens het persmoment zal er ongetwijfeld gevraagd worden naar de voedselvergiftiging van de spelers.