Problemen Vitesse worden groter: hoofdsponsor verdwijnt na dit seizoen van shirt

Problemen Vitesse worden groter: hoofdsponsor verdwijnt na dit seizoen van shirt

23 maart - 16:48
108

De hoofdsponsor van Vitesse, eToro, verdwijnt dit seizoen van het shirt. Het contract met de hoofdsponsor loopt komende zomer af en wordt niet verlengd. De Arnehmmers, die ook sportief in zwaar weer verkeren, laten weten wel al een goed alternatief te hebben.

Het investeringsplatform eToro, sinds 2021 verbonden aan de club, is momenteel de grootste geldschieter van Vitesse. De samenwerking met het investeringsplatform levert de Eredivisionist op jaarbasis ruim één miljoen euro op. "De overeenkomst met eToro loopt komende zomer af", aldus een woordvoerder van de club. Een specifieke reden voor de breuk is vooralsnog niet bekend.

Vitesse heeft vooruitlopend op de breuk met eToro wel al actie ondernomen. Een nieuwe hoofdsponsor lijkt aanstaande. "We beschikken reeds over een goed alternatief, maar kunnen hierover pas later communiceren."

Het wegvallen van de hoofdsponsor is symbolisch voor het moeizame seizoen van Vitesse. De ploeg van trainer Phillip Cocu zit in een overnameproces, sinds het vertrek van de Russische Valeri Olyf. Ook op sportief vlak gaat het zeer stroef, met een veertiende plaats op de ranglijst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s